bannerWerkbezoekRotterdam

Wanneer: Donderdag 12 April 2018

Waar: Stad Rotterdam

Aantal deelnemers: max 20, vol is vol dus schrijf u snel in.

Wilt u met een groep komen? U kunt ook contact opnemen voor een voor u op maat gemaakt programma.

Programma en Projecten: De hele dag is er eten en drinken en vervoer wordt geregeld. 

  • Ontvangst met koffie/thee en een Rotterdamse lekkernij op lokatie in een Rotterdamse wijk
  • Kijk op de Wijk; met een strippenkaart door de wijk en hiermee de activiteiten, de bewoners en de voorzieningen leren kennen aan de hand van deze strippenkaart. Ervaringen horen en beleven hoe deze strippenkaarten het verschil maken. Door Hans Gorissen van Reakt.
  • In een multi culti stad lunch je multi culti, voor ieder wat wils met een mooi verhaal
  • Stadstour op de fiets door ervaringsdeskundigen. Beleef, hoor, zie en ervaar wat er mogelijk is in 1 leven. Onvoorstelbaar en een verhaal om niet meer te vergeten, anders naar het leven van....... te kijken en de hoop niet op te geven. Kortom alles is mogelijk en niet lullen maar poetsen met Addy en Davi en de rest vertellen ze zelf.
  • Borrel in een Rotterdamse kroeg
  • Toen wij uit Rotterdam vertrokken, .......

Kosten: €200 ex btw per persoon

Button Direct Inschrijven

 

Achtergrond: Met de werkbezoeken die we gaan organiseren komen we tegemoet aan de vele vragen en enthousiaste reacties die we hebben gekregen en krijgen naar aanleiding van de werkbezoeken die we hebben georganiseerd op het FACT congres 2017 in de Maassilo in Rotterdam.

Met de werkbezoeken willen we collega’s in staat stellen van elkaar te leren door te zien, doen en te ervaren. Waar kan dit beter door verschillende goede voorbeelden in de vorm van projecten, programma’s en collega’s te ontmoeten. Dat is in de wijk!!!
Wij gaan dan ook verschillende dag- en/of dagdeelprogramma’s samenstellen in wijken van Rotterdam of op verschillende actuele thema’s vanuit de participatiebeweging, de GGZ en het sociaal domein. We zoeken de plekken en mensen op die veel vernieuwing en projecten door inspirerende collega’s, wijkbewoners laten zien en waar deze plaats vinden. Dit doen we middels het concept van de werkbezoeken; onder begeleiding een inspirerende plek of persoon bezoeken, op weg hiernaartoe een tour door de wijk maken en een collegiale ontmoeting waarin het gesprek met deelnemers en medewerkers in de wijk en het project/ ontwikkeling centraal staan.
Het gaat er in deze opzet om dat je als nieuwsgierige en ontwikkelende collega, met andere collega’s, collega’s en deelnemers ontmoet die uitleg en toelichting geven over hun project.
We gaan daarbij in op alle aspecten van deze geslaagde en bestaande projecten, we leren, zien en beleven hoe cliënten in de grote stad “overleven”, van welke voorzieningen zij gebruik maken en waar deze contacten uiteindelijk toe kunnen leiden.
Wil jezelf ervaren, leren en delen op het gebied van je kennis of die van je collega, de wijkbewoners en/of de deelnemers, doe dan mee aan onze werkbezoeken.
Op 12 april gaan wij weer een werkbezoek organiseren in Rotterdam. Vast staat dat we de wijk ingaan, dat we kennis maken met een aantal projecten in de wijk, dat we wijkbewoners en deelnemers spreken en dat we ook nog gaan ervaren en proeven van en in de wijk.
Namen en projecten volgen snel maar zullen zeker zo succesvol, vernieuwend en inspirerend zijn.
Save the date en/of schrijf je alvast in, 12 april op werkbezoek in Rotterdam. Eeen programma van Rotterdammers voor iedereen die nieuwsgierig is naar vernieuwing, verandering, meedoen, bijzondere levensverhalen en gepassioneerde collega’s en wijkbewoners.

 

TOP