Willibrordus draait door Banner

De Cultuurkoepel Heiloo organiseert samen met GGZ+

Willibrordus daait door,

de ontmoeting na de zomervakantie

Video interview over het festival

 

Datum
Donderdagavond 17 september tot en met zaterdag 19 september 2015. Aanvang: donderdag en vrijdag 16.00 uur, zaterdag 12.00 uur.
 
Locatie, (Route)
Landoed Willibrordus
Willibrordus Business Centrum
Kennemerstraatweg 464
1851 NG Heiloo
 
Willibrordus draait door
Willibrordus draait door is een driedaags festival op het landgoed en in de gebouwen van rijksmonument en psychiatrische instelling St. Willibrordus in Heiloo. De programmering biedt ruimte voor unieke en bijzondere cultuuruitingen die met een knipoog naar de psychiatrie worden gepresenteerd. Volop ruimte voor onderscheidende films, documentaires, muziek, (straat) theater, kunstenaars, schrijvers, vertellers en pure voeding voor geluk en gezondheid. Maar ook ontmoeting is belangrijk in het festivalhart op het landgoed.

Karsu Dönmez

Activiteiten: Download de festivalkrant

Regionaal en nationaal bekende musici op het gebied van pop, jazz en klassieke muziek vormen de bouwstenen voor het festival samen met internationaal gelauwerde documentaires en theaterproducties. Films, documentaires, lezingen, interviews, herstelverhalen, homevideo's, live muziek, kunst, exposities, expedities over het landgoed, eten, ‘voedsel voor de geest’ door de Mediaan, museumbezoek, Living Museum, biologische markt. De films worden vertoond in de cultuurkoepel, in zeecontainers en in de open lucht. Er is tevens een drive-inbioscoop met popcorn. Medewerking is al toegezegd door: Spinvis, SaartjeJan Rot, Batik, Karsu Dönmez, Amsterdam Chamber Soloist, Toon Tellegen, Corrie van Binsbergen, musical van Gogh, toneelstuk Smeer, theatergroep Troubadour, Willem de Ridder, Toon Walraven, Nederlandse fluitacademie, Bert van Baar, Herman Link, Rina Iny, foodgoeroe Richard de Leth, Ria Penders, klezmerorkest Di Gojim diverse koren, 

Films en documentairen:

Tijd Programma
Donderdag 17 september   
18.00-20.30

Kings Park (premiere),

incl Q&A Lucy Winer

20.45-21-45 Museum Willibrord (premiere)
22.00-23.00 Harry, Tiny & Sonja
Vrijdag 18 september  
18.30-19.00 Museum Willibrord
19.15-20.45

Harry, Tiny & Sonja, Regiseur

Maartje Nevejan aanwezig, 

21.00-23.00

Kings Park

incl Q&A Lucy Winer

Zaterdag 19 september  
13.15-13.45 Museum Willibrord
14.00-15.00

Ode aan Noord Holland

met live muziek

15.15-17.45

Paranoia

19.30-22.00

Das Cabinet des Dr. Caligari

Met Jazz sextet, The Elements

 Kings Park

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Paardenparade,

De Paardenparade is een nieuwe, semi-permanente kunst- en cultuurroute die de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo met elkaar verbindt. In het najaar 2015 zijn naar alle waarschijnlijkheid de eerste kunstobjecten te zien in een cultuurhistorische route door regio Alkmaar, langs pittoreske dorpen, stad, polders en weilanden. De Paardenparade is onderdeel van het cultuurconvenant tussen de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo met Taqa, dat de Paardenparade financieel ondersteunt.

Kunstenaar Rob Scholte kreeg, net als kunstenaars Helen van Meene en David Bade, een groot kunststof paard, ontworpen door de Haarlemse kunstenares Renee Bazuine, op een betonnen sokkel tot zijn beschikking, om er een kunstwerk van te maken. Bedoeling is dat het eindresultaat van Scholte een vaste plek krijgt op landgoed Willibrordus.Meer info over de beeldenroute paardenparade: www.paardenparade.nl

Wij zijn nog met diverse artiesten in gesprek. Een up date van het programma volgt snel.

logo willibrordus

Doel van Willibrordus draait door is het vergroten van de publiekstoegankelijkheid van het landgoed en het introduceren van cultuurkoepel Heiloo (www.cultuurkoepelheiloo.nl )voor een breed publiek.
Het landgoed met de karakteristieke gebouwen en inrichting wordt beschouwd als ”identiteit drager” van Kennemerland. Het landelijke karakter van het festival zal bijdragen de aantrekkelijkheid van Heiloo onder het voetlicht te brengen en de beeldvorming over psychiatrie beïnvloeden

Kosten
De toegang tot het festivalterrein is gratis. De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van € 2,50- tot € 7,50,- aan festivalmuntjes verkrijgbaar bij de centrale kassa waar u ook kunt pinnen. De doorlopende filmvoorstellingen en muziek in het festivalhart zijn gratis toegankelijk. 
 

 

Comfort

TOP