HIC2018 banner def

 Voor de zesde keer op rij organiseert Resilience+ in samenwerking met Stichting HIC het HIC-kennisfestival. 

 

Presentaties: Presentatie worden geplaats na toestemming van de maker. Klik hieronder op de tekst voor de presentaties die wij hebben ontvangen.

Wanneer: donderdag 14 juni 2018 van 9u tot 5u.

Waar: Metaal Kathedraal ligt aan Rijksstraatweg 20 te Utrecht. De Metaal Kathedraal is weer een bijzonder inspirerende locatie. Veel buiten op een inspirerend terein waar we grote en kleine presentaties, workshops en andere inspirerende programmaonderdelen organiseren.

Kosten: De kosten zijn 250€ ex btw per deelnemer. U

Accreditatie: Er wordt accreditatie aangevraagd voor NVvP, VSR, en VV&VN

Toegekend: VSR, VV&VN: 5pt

Programma: Het programma tot nu toe. Voor verdieping en achtergrondinformatie, download de festival app, klik hier.

HIC programma 8 6 2018

Sprekers en onderwerpen:

Yvette VreekerTerugdringen dwang, of…….. terugdringen dwang én drang? - Yvette Vreeker - Verpleegkundig Specialist ggz, Manuela Konings - senior-vpk, bij HIC Festival, Jurgen vd Meijs - vios. De nieuwe methodiek van de HIC en ART hebben deze initiatieven omarmd in hun werkwijze om te komen tot terugdringen van dwang en drang.
Dit heeft onder meer geleid tot een radicale vermindering van dwang, waarbij vooral het aantal separaties (of EBK-gebruik) drastisch is verminderd.
Het aspect van ‘drang’ wordt echter nauwelijks genoemd en daar zijn ook geen concrete cijfers van terug te vinden. In deze presentatie wordt bekeken wat ‘drang’ is, hoe dit wordt gebruikt binnen de ggz en hoe bewust we ons hiervan zijn.

Karacter

Samenwerking Jeugdpsychiatrie en volwassenzorg, werken aan vloeiende transitie - Pierre C.M. Herpers - Kinder- en jeugdpsychiater & Jeroen Steenmeijer - Kinder- en jeugdpsychiater
Na een korte inleiding wordt aan de hand van casuïstiek gediscussieerd hoe de samenwerking tussen de kinder- en jeugdpsychiatrie en volwassenenpsychiatrie verbeterd kan worden rondom de HIC zorg.
Bascule- Pierre Herpers is kinder- en jeugdpsychiater en manager behandelzaken binnen het Intensief Behandelcentrum (IBC) Jeugd van Karakter, Universitair Centrum. Daarnaast doet hij onderzoek naar emotieregulatie en morele ontwikkeling bij jongeren met psychiatrische problematiek
- Jeroen Steenmeijer is kinder- en jeugdpsychiater bij de acute opname afdeling en het intensieve behandeling thuis team van De Bascule, Academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Het ZAG interview - Niek Regelink - Ervaringsdeskundige & Martijn Kemper - Projectleider
Het ZAG is een prachtig instrument om de patiënt centraal te stellen. Door middel van een (gestructureerd) interview met de patiënt voorafgaand, komt het verhaal van de patiënt nog beter tot zijn recht. Het ZAG interview, een nieuwe Best Practice! En enige resultaten.

Empowerment van de HIC verpleegkundige; De verbinding tussen theorie en praktijk - Eveline Duimelaar - Senior Verpleegkundigen & Johan van Duinen - Senior Verpleegkundigen
Zij zijn het die de HIC 24/7 draaien, maar hoe vinden zij dat de HIC werkwijze nu daadwerkelijk in het dagelijks werk tot uiting komt. En hoe houd je de HIC visie levendig en geborgd in de hectiek van het dagelijks werk? Presentatie van onderzoek naar de dagelijkse praktijk en hoe onderzoek gebruikt kan worden om visie te blijven uitdragen en door te ontwikkelen.
- E. Duimelaar: Auditor (HIC, ART), Senior verpleegkundige HIC & ART,
- J. van Duinen: Senior verpleegkundige HIC Tilburg

 

TOP