i.s.m.    

en Resilience+ Organiseren het FACT congres 2017

Lucertis kinder- en jeugdpsychiatrie organiseert in nauwe samenwerking met F-ACT Nederland, congresbureau Resilience+ en vele andere Rotterdamse partners, zoals ggz-instellingen Yulius, jeugdzorgorganisaties STEK jeugdhulp en TriviumLindenhof, op 15 juni 2017 het ACT & F-ACT-congres in Rotterdam.

Evaluatie FACT 2017 is gesloten!

Kon je er niet bij zijn,? Of wil je volgend jaar weer? Kom kijken in Utrecht FACT 2018!  20 September 2018!

domkerk

Promofilm FACT 2018, klik hier

Link naar de FACT 2018 pagina, klik hier

Verslag van het FACT congres 2017

Presentaties FACT congres 2017: 

Accreditatie:

Toegekend: VVGN, VV&VN, NVvP en VSR; 5 punten. SKJ; 2.75 punten

Het thema: tijdens het congres staat de verbinding tussen informele- en formele steunsystemen centraal. Denk hierbij aan de samenwerking tussen het sociaal domein en de gespecialiseerde (geestelijke gezondheids)zorg.

Maassilo

Een beursvloer voor ACT- en F-ACT-teams

Een uitgebreide beurs laat het ACT & F-ACT-congres zien wat er allemaal te ontdekken en te halen is. Denk bijvoorbeeld aan: samenwerking met wijkteams, integratie van wijkteams en F-ACT-teams (Groningen), nieuwe inhoudelijke ontwikkelingen binnen de specialistische ggz (Positieve Psychiatrie, De Nieuwe GGZ), Resource Groups Assertive Community Treatment (R-ACT), Jouw Ingebrachte Mentor (JIM), Even Buurten, Buurtcirkels en vele andere vernieuwende concepten die als inspiratiebron kunnen dienen voor ACT- en F-ACT-teams.

Ook cliënten, naasten en familie worden betrokken.

In Rotterdam wordt traditiegetrouw veel samengewerkt met ervaringsdeskundigen. Binnen de samenwerkende jeugdinstellingen wordt onderzocht hoe familie, ouders en het netwerk rondom de cliënt nog beter betrokken kunnen worden bij de behandeling en begeleiding. Het informele steunsysteem is niet meer weg te denken en is in toenemende mate de nieuwe constante factor binnen de regionale zorgketens in Nederland.

De programma App

Tijdens het festival kunt u alles bekijken en volgen via onze festival app. Download de app en blijf constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen: http://my.yapp.us/FACT2017

Of via de QR codeQRcodeFACT2017app Voor extra uitle over de app, klik hier.

Het programma overzicht: (in PDF klik hier)

ProgrammaschemaFACT8

Afsluiting met de band Tabs

Een optreden van TABS is een belevenis vinden vele. TABS is een band met 60'- 70'Pop, Soul en Blues in een eigen jasje. Het resultaat is verrassend en opwindend.

 

TOP