HIC2018 banner def

 Voor de zesde keer op rij organiseert Resilience+ in samenwerking met Stichting HIC het HIC-kennisfestival. 

Wanneer: donderdag 14 juni 2018 van 9u tot 5u.

Waar: Metaal Kathedraal ligt aan Rijksstraatweg 20 te Utrecht. De Metaal Kathedraal is weer een bijzonder inspirerende locatie. Veel buiten op een inspirerend terein waar we grote en kleine presentaties, workshops en andere inspirerende programmaonderdelen organiseren.

Kosten: De kosten zijn 250€ ex btw per deelnemer. U kunt ook een combinatie kaartje kopen met het ART festival op vrijdag 15 juni. De conbinati geeft 50€ korting, dus 450€ i.p.v. 500€. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.

Button Direct Inschrijven

Accreditatie: Er wordt accreditatie aangevraagd voor NVvP, VSR, en VV&VN

Programma: Het programma volgt snel. Ook dit jaar maken we weer gebruik van de HIC festival app. Deze kunt u binnekort downloaden.

Sprekers en onderwerpen:

Yvette VreekerTerugdringen dwang, of…….. terugdringen dwang én drang? - Yvette Vreeker - Verpleegkundig Specialist ggz, Manuela Konings - senior-vpk, bij HIC Festival, Jurgen vd Meijs - vios. De nieuwe methodiek van de HIC en ART hebben deze initiatieven omarmd in hun werkwijze om te komen tot terugdringen van dwang en drang.
Dit heeft onder meer geleid tot een radicale vermindering van dwang, waarbij vooral het aantal separaties (of EBK-gebruik) drastisch is verminderd.
Het aspect van ‘drang’ wordt echter nauwelijks genoemd en daar zijn ook geen concrete cijfers van terug te vinden. In deze presentatie wordt bekeken wat ‘drang’ is, hoe dit wordt gebruikt binnen de ggz en hoe bewust we ons hiervan zijn.

Geertje PaaijAls je brein je bedriegt. De gevaren van sociale media in de psychiatrie - Geertje Paaij - schrijver
De ggz-sector is zich nauwelijks bewust van de gevaren van sociale media, zowel in een klinische setting als ambulant. Ook patiënten (met name EPA) weten amper hoe ze het beste kunnen omgaan met internet en sociale media. Geertje Paaij interviewde vele mensen en verwerkte schokkende verhalen in haar boek dat afsluit met goede voorbeelden én tips en trucs waarmee alle betrokkenen hun voordeel kunnen doen.

Geertje Paaij (1952) is schrijver. Zij schrijft boeken over sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Als redactielid van Ypsilon, de familievereniging van mensen met psychosegevoeligheid, verschijnen in Ypsilon Nieuws regelmatig artikelen van haar hand. Geertje volgde onder meer cursussen bij de Schrijversvakschool in Amsterdam, bekwaamde zich in interviewtechnieken en haalde de NCOI-diploma’s HBO Digitale Communicatie en HBO Social Media. Geertje heeft jarenlang bij het Openbaar Ministerie en de Reclassering gewerkt. Daarna maakte zij de overstap naar de politiewereld. In haar werk draait alles om sociale veiligheid. Een onderwerp dat Geertje nauw aan het hart ligt.

KaracterSamenwerking Jeugdpsychiatrie en volwassenzorg, werken aan vloeiende transitie - Pierre C.M. Herpers - Kinder- en jeugdpsychiater & Jeroen Steenmeijer - Kinder- en jeugdpsychiater
Na een korte inleiding wordt aan de hand van casuïstiek gediscussieerd hoe de samenwerking tussen de kinder- en jeugdpsychiatrie en volwassenenpsychiatrie verbeterd kan worden rondom de HIC zorg.
Bascule- Pierre Herpers is kinder- en jeugdpsychiater en manager behandelzaken binnen het Intensief Behandelcentrum (IBC) Jeugd van Karakter, Universitair Centrum. Daarnaast doet hij onderzoek naar emotieregulatie en morele ontwikkeling bij jongeren met psychiatrische problematiek
- Jeroen Steenmeijer is kinder- en jeugdpsychiater bij de acute opname afdeling en het intensieve behandeling thuis team van De Bascule, Academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Het ZAG interview - Niek Regelink - Ervaringsdeskundige & Martijn Kemper - Projectleider
Het ZAG is een prachtig instrument om de patiënt centraal te stellen. Door middel van een (gestructureerd) interview met de patiënt voorafgaand, komt het verhaal van de patiënt nog beter tot zijn recht. Het ZAG interview, een nieuwe Best Practice! En enige resultaten.

Empowerment van de HIC verpleegkundige; De verbinding tussen theorie en praktijk - Eveline Duimelaar - Senior Verpleegkundigen & Johan van Duinen - Senior Verpleegkundigen
Zij zijn het die de HIC 24/7 draaien, maar hoe vinden zij dat de HIC werkwijze nu daadwerkelijk in het dagelijks werk tot uiting komt. En hoe houd je de HIC visie levendig en geborgd in de hectiek van het dagelijks werk? Presentatie van onderzoek naar de dagelijkse praktijk en hoe onderzoek gebruikt kan worden om visie te blijven uitdragen en door te ontwikkelen.
- E. Duimelaar: Auditor (HIC, ART), Senior verpleegkundige HIC & ART,
- J. van Duinen: Senior verpleegkundige HIC Tilburg

 

TOP