banner

Het HIC, ART en Respijthuizen Congres wordt gehouden op 12 november 2019.

Datum: 12 november 2019, 9.00 tot 17.00impressie HIC-ART congres 2018

Locatie: Energiehuis, Noordendijk 148, 3311 RR Dordrecht

Kosten: 250€ ex btw

Button Direct Inschrijven

Programma: We beginnen plenair met professor Niels Mulder. Hij zal vertellen over netwerkpsychiatrie en de rol van HIC en ART hierin.

Het programma is nog volop in ontwikkeling, het blokkenschema volgt snel.Maar hier al de toezeggingen:

 • Prof. Niels Mulder & prof. Jaap van Weeghel: HIC en ART als onderdelen van Netwerkpsychiatrie
 • P. Nazir & F. Hoogland - Yulius: In 2020 een HIC bouwen; welke lessen van onze voorgangers nemen we mee?
 • Lisette van der Meer- Lentis; CAT is een psychosociale interventie gericht op het verbeteren van het dagelijks functioneren. In deze presentatie vertellen we wat CAT is, welk onderzoek er naar deze interventie is gedaan en laten we zien hoe je de interventie kan toepassen in de praktijk.
 • Leonie van Dijk en Gilles Schipper - Leviaan: Fasering gaat uit van een tijdelijke situatie gericht op ontwikkeling. Dit is per definitie destigmatiserend.
 • N. Vroegindeweij, T. Van Hengel, M. Bruijze, & W. Ottenhof - Yulius: Safewards op de HIC. HIC is in Nederland de standaard methodiek als het gaat om het terugdringen van dwang en drang. Echter, internationaal wordt Safe Wards als methode veel gebruikt. Onze ervaringen van Safe Wards in Denemarken en de implementatie van deze methodiek naast de HIC methodiek op onze afdeling delen we graag met u middels deze presentatie
 • Suzan Jongenelen - Breburg: Ik voel me alleen, alleen op deze wereld een kwalitatief onderzoek naar het verminderen van eenzaamheidsgevoelens bij langdurige opgenomen cliënten.
 • Ton Verspoor & Martijn Kole - Lister: Het Enik retreat programma is de afgelopen erg succesvol gebleken als onderdeel van ons recovery college. Deelnemers blijken vaak moeite te hebben om hun dagelijks leven overeind te houden en gebruiken het vijfdaagse retreat programma om meer grip te krijgen op het eigen leven.
 • Q.M. van der Snoek & M. Van Dongen - Yulius: Het structureren van contact met de patiënt op de HIC 2.0. Hoe kom je tot echt contact en een begin van het herstel bij iemand die zeer achterdochtig en angstig is? Tijdens deze presentatie zetten we de theorie op een rij en maken we dit sprekend aan de hand van praktijkvoorbeelden.
 • Tessa Jonker - Lentis: From idea to product: taking you through the steps of ‘User Centered Design’ to help you develop a recovery oriented intervention
 • Jules Tielens - Bij Bram: Een prachtige zorgboerderij, waar we een gezamenlijk initiatief ontwikkelen waar wonen, werken en behandeling met elkaar geïntegreerd is. We hopen hiermee een nieuwe standaard te ontwikkelen voor de zorg voor de mensen die wij op het eerste gezicht niet begrijpen.
 • Lieke Zomer - Amsterdam UMC, locatie VUmc: Het landelijke ART onderzoek: de resultaten van het eerste onderzoekstraject naar de validatie van de ART monitor en de implementatie van ART in de praktijk.
 • Jeannet Achterstraat - Dimence: ART & SRH: krachtig samen door 1 deur! Verbinding leggen tussen de SRH methodiek en het ART model-> vult elkaar aan-> kracht SRH methodiek -> de basis-> presentiegericht, krachtgericht en herstel gericht werken.
 • Samira Brinck en Thamara Prevost - GGZ inGeest: Werken aan functioneel herstel: bijdrage van aandacht voor zelfregulatie en executieve functies. Informatie over, en kennismaken met, zelfregulatie en executieve functies in kader van ook aandacht voor functioneel herstel.

Buitenprogramma door Yulius: Van baken voor revalidatiepsychiatrie naar HIC; de ontwikkeling van het Kasperspad

Debat met onderwerpen als: Veiligheid, de nieuwe wet WVGGZ enz.

Accreditatie: Er wordt accreditatie aangevraagd voor NVvP, VSR, en VV&VN

oorspronkelijk LogoKleinLogo 012 300x95160109 022 Bas Czerwinski web 1920x435

TOP