i.s.m.    

en Resilience+ Organiseren het FACT congres 2017

Lucertis kinder- en jeugdpsychiatrie organiseert in nauwe samenwerking met F-ACT Nederland, congresbureau Resilience+ en vele andere Rotterdamse partners, zoals ggz-instellingen Yulius, jeugdzorgorganisaties STEK jeugdhulp en TriviumLindenhof, op 15 juni 2017 het ACT & F-ACT-congres in Rotterdam.

Locatie: 

De Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1 – 2, 3081 AE ROTTERDAM

Waarom Rotterdam? Rotterdam heeft altijd gefunctioneerd als motor en aanjager van innovatieve concepten en methodieken voor mensen met een kwetsbaarheid voor ernstige psychiatrische aandoeningen. Rotterdam implementeerde bijvoorbeeld als een van de eerste grote steden assertive community treatment (ACT) en ook de F-ACT-werkwijze is zowel door de ggz als de verslavingszorg en de forensische zorg breed omarmd. Nieuwe ontwikkelingen zoals Resource Group Assertive Community Treatment (R-ACT) en Jouw Ingebrachte Mentor (JIM) worden binnen Rotterdamse instellingen snel herkend, op waarde geschat, onderzocht en geïmplementeerd. Rotterdam is mede om die reden de perfecte locatie voor het ACT & F-ACT-congres in 2017.

Accreditatie:

Er wordt accreditatie aangevraagd voor NVvP, VSR, VV&VN, VVGN en SKJ.

Toegekend: VVGN, VV&VN en VSR; 5 punten. SKJ; 2.75 punten

Kosten

De kosten zijn 275€ ex btw per deelnemer.

Korting voor leden: Alle leden van F-ACT Nederland krijgen een korting van 25€ ex btw per lid. Hiervoor dienen ze bij de aanmelding hun persoonlijke lidmaatschapsnummer van F-ACT Nederland in te voeren.

Het thema: tijdens het congres staat de verbinding tussen informele- en formele steunsystemen centraal. Denk hierbij aan de samenwerking tussen het sociaal domein en de gespecialiseerde (geestelijke gezondheids)zorg.

Maassilo

Een beursvloer voor ACT- en F-ACT-teams

Een uitgebreide beurs laat het ACT & F-ACT-congres zien wat er allemaal te ontdekken en te halen is. Denk bijvoorbeeld aan: samenwerking met wijkteams, integratie van wijkteams en F-ACT-teams (Groningen), nieuwe inhoudelijke ontwikkelingen binnen de specialistische ggz (Positieve Psychiatrie, De Nieuwe GGZ), Resource Groups Assertive Community Treatment (R-ACT), Jouw Ingebrachte Mentor (JIM), Even Buurten, Buurtcirkels en vele andere vernieuwende concepten die als inspiratiebron kunnen dienen voor ACT- en F-ACT-teams.

Ook cliënten, naasten en familie worden betrokken.

In Rotterdam wordt traditiegetrouw veel samengewerkt met ervaringsdeskundigen. Binnen de samenwerkende jeugdinstellingen wordt onderzocht hoe familie, ouders en het netwerk rondom de cliënt nog beter betrokken kunnen worden bij de behandeling en begeleiding. Het informele steunsysteem is niet meer weg te denken en is in toenemende mate de nieuwe constante factor binnen de regionale zorgketens in Nederland.

De programma App

Tijdens het festival kunt u alles bekijken en volgen via onze festival app. Download de app en blijf constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen: http://my.yapp.us/FACT2017

Of via de QR codeQRcodeFACT2017app

 

Het programma overzicht: (in PDF klik hier)

ProgrammaschemaFACT4

TOP