F-ACT 2018

Kom kijken in Utrecht!

Het FACT congres 2018 wordt in samenwerking met Altrecht, gemeente Utrecht, Kwintes, Lister, Enik recovery college, Zilveren Kruis, Jelinek en Resilience+ georganiseerd.

Wanneer: donderdag 20 september 2018 van 9 tot 5

Waar: Domkerk Utrecht, Achter de Dom 1, 3512 JN Utrecht

Kosten: De kosten zijn 275€ ex btw per deelnemer.

Korting voor leden: Alle leden van F-ACT Nederland krijgen een korting van 25€ ex btw per lid. Hiervoor dienen ze bij de aanmelding hun persoonlijke lidmaatschapsnummer van F-ACT Nederland in te voeren.

Waarom Utrecht in 2018?
Utrecht is centraal in Nederland gelegen. De binnenstad van Utrecht is compact, overzichtelijk en te voet zijn veel interessante professionele en culturele bezienswaardigheden en locaties bereikbaar. De stad Utrecht, en alle aanpalende gemeenten binnen de provinciegrenzen van Utrecht lopen voorop als het gaat om experimenteerruimte en de integratie tussen sociaal domein en gespecialiseerde ggz. Denk bijvoorbeeld aan de proeftuinen gericht op het wijkgericht werken. Utrecht heeft diverse actieve f-act-teams binnen zijn provinciegrenzen. Zowel voor jeugd-, volwassenen, verslavingszorg, forensische zorg en licht verstandelijk beperkte mensen. Binnen deze teams wordt volop ervaring opgedaan met nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden. Denk hierbij aan o.a. recovery colleges, resource groepen, peer supported open dialoque etc. Daarnaast hebben enkele, voor de leden van F-ACT Nederland, interessante koepelorganisaties en onderzoekinstituten van oudsher hun domicilie gekozen binnen de stadsgrenzen van Utrecht.

Utrecht durft
De stad Utrecht, de provincie Utrecht en de omliggende buurgemeenten en regio’s schuwen geen experiment. Met de gemeente Utrecht en zorgverzekeraar(s) wordt volop en intensief samen nagedacht, overlegd en samengewerkt. Samen streven wij naar een optimale zorg voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA). En worden nieuwe wegen naar meer eigen regie en participatie van burgers verkend en beproefd. De stad durft voor de ggz nieuwe onbekende en onbewandelde wegen in te slaan, functioneert als aanjager van de nieuwe doorontwikkeling van ACT en F-ACT in het algemeen en voor mensen met een kwetsbaarheid voor ernstige psychiatrische aandoeningen in het bijzonder.

Centraal in Nederland
De Domkerk zal tijdens het evenement fungeren als een herkenbaar verzamelpunt. In de Domkerk komen alle deelnemers bij de start en de afsluiting samen. Tijdens de dag verspreiden de deelnemers zich over de binnenstad. De binnenstad van Utrecht ligt letterlijk centraal in Nederland. Biedt meer dan voldoende vergader- en congresruimten, interessante binnen- en buitenlocaties voor het organiseren van diverse werkbezoeken, straatcolleges, workshops op locatie, de traditionele masterclass, een aanvullend programma en een beurs tijdens het congres. Utrecht is uitstekend bereikbaarheid per openbaar vervoer en is hier volledig op voorbereid. Er zijn daarnaast voldoende interessante bezienswaardigheden, bars, restaurants, uitgaansgelegenheden en hotelarrangementen om in de binnenstad van F-ACT 2018 een groots en landelijk festijn te creëren.

Wat wordt het centrale thema?
Op 20 september 2018 gaat Utrecht de verbinding tussen F-ACT, en alle nieuwe en bestaande best practices voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening als thema agenderen. Denk hierbij aan de samenwerking tussen fact-teams en de wijkteams. Maar ook aan de samenwerking tussen resource groepen, intensive home treatment (IHT), high & intensive care (HIC), active recovery triade (ART) etc. In Utrecht gaan we laten zien en vooral ook laten proeven en ervaren hoe we al deze methodieken zo optimaal als mogelijk kunnen verbinden en borgen.

De locatie(s)
We gaan F-ACT 2018 organiseren op verschillende locaties in de binnenstad van Utrecht. We starten met de plenaire opening in de Domkerk. Daarna kunnen de deelnemers kiezen uit goed afgestemde en gevarieerde routes langs workshops op interessante en spraakmakende locaties bij onze partners in de stad. De Lunch wordt verzorgd door consumer-run projecten in een van de historische panden in de binnenstad. Ook is het mogelijk om een wandel-, fiets- en zelfs een kleine vaartocht langs vernieuwende leer- en werkprojecten mee te maken . Daarnaast gaan we gebruik maken van locaties in de nabijheid van o.a. de gemeente Utrecht en zijn er ook mogelijkheden om burgerinitiatieven, buurthuizen, werkprojecten etc. te bezoeken.

Alle landelijke en lokale innovaties binnen handbereik?
Tijdens F-ACT 2018 gaat het nieuwe samenwerkingsverband laten zien wat er in Nederland op het gebied van persoonlijk herstel, klinisch herstel en maatschappelijk herstel te zien en te halen is. Zowel provinciaal, landelijk, internationaal, maar ook zeker regionaal en lokaal. Denk bijvoorbeeld aan: samenwerking met de wijkteams, een kijkje in de keuken van de stadswerven, de integratie van wijkteams en F-ACT teams (Groningen), de proeftuinen van Utrecht, integratie van sociaal domein en ggz, nieuwe inhoudelijke ontwikkelingen binnen de specialistische GGZ (Goede GGZ, Nieuwe GGZ), resource group assertive community treatment (RACT), en vele andere vernieuwende concepten die als inspiratiebron kunnen fungeren van de huidige wijk-, ACT-, F-ACT teams in Nederland.

TOP